18. maaliskuuta 2018

14. Kilpailukauden avaus



Moikka!

Viime viikolla pääsimme viimein avaamaan kilpailukauden. Oli niin hauskaa päästä pitkästä aikaa radalle! Koska edellisistä kilpailuista oli ehtinyt kulua jo yli kolme kuukautta pelkäsin hieman olevani jopa ruosteessa, mutta onneksi turhaan. Oli myös niin kivaa olla kilpailussa kun sai taas tehdä asiat omalla vanhalla tutulla kaavalla. En ollut oikeastaan ennen edes ajatellut kuinka paljon juuri nuo rutiinit vaikuttavat omaan ratsastukseen sekä sitä kautta tuloksiin.

Kisoissa meillä mukana olivat vain Kare ja Minttu, sillä Eki satutti oikean etujalkansa muutama viikko sitten ja sen vuoksi joutuu olemaan kevyemmällä hetken aikaa. Nyt jalka kuitenkin näyttää onneksi paremmalta, mutta se ultrataan vielä uudelleen parin viikon kuluttua. ¨

Molemmat hevoset hyppäsivät hyvin ja olivat virkeitä Seinäjoella. Minttulla hyppäsin ensimmäisissä yhteisissä kilpailuissamme pikkuluokat 100cm ja 110cm. Minttu hyppäsi hyvän 0/0 tuloksen ensimmäisellä radalla sijoittuen 6. Toisella radalla Minttu oli jo hieman väsynyt saaden yhden pudotuksen. Kuitenkin fiilis myös toisella radalla oli hyvä, ajoittain jopa parempi kuin ensimmäisellä.

Kare hyppäsi myös todella hyvin huolimatta ei niin hyvästä kuolain valinnasta. Uusi kuolain jota olen nyt kokeillut kotona muutamia kertoja ei kisoissa toiminutkaan yhtään toivotulla tavalla. Koska Karessa on kisoissa paljon enemmän painetta kuin kotona, se myös tulee todella paljon enemmän kättä kohti. Kun näin kävi, oli kuolain sittenkin liian vahva, mikä teki Karen oikeastaan täysin tyhjäksi edestä.
Huonosta ratsastettavuudesta huolimatta se hyppäsi 110cm 0/0vp sijoittuen 4. ja myös 120cm puhtaasti ollen ensimmäinen ei sijouttunut.

Nyt muutama viikko treenitaukoa välissä minkä jälkeen kilpaillaan pääsiäisenä järjestettävässä Ypäjä Easter Showssa molempien hevosten kanssa. Toivon mukaan myös muutaman viikon kuluttua saamme uutta hevosvahvistusta tiimiimme, mutta siitä kerron lisää myöhemmin.




Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
//Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti