10. toukokuuta 2018

21. Vappukisat Powerparkissa

©Tuulia Nelimarkka

Heippa taas!

Vihdoin Virroillekin on saapunut kesä! Vielä reilu viikko sitten meillä oli kokoajan lähes poikkeuksetta n. +5 astetta ja satoi. Nyt kuitenkin aurinko on alkanut paistaa ja lämpötilat ovat keikkuneet viikonlopun ja alkuviikon lähempänä +20 astetta. Huippua, sillä viimein myös meidän ulkokenttä on sulanut niin että olemme päässeet sinnekkin ratsastamaan.

Ensimmäiset ulkokisat kylläkin hypättiin jo vappu-viikonloppuna Powerparkissa. Tuloksissa näkyi nimenomaan tuo että emme olleet pääseet ratsastamaan vielä ulkona, joten myös ulkosäädöt olivat melkoisen hukassa. :'D Myös lievää keskittymiskyvyttömyyttä oli ilmassa kun seinät eivät enään olleetkaan ympärillä estämässä maisemien katselua. Koko viikonloppu oli silti kaiken kaikkiaan onnistunut, turhia pudotuksia, mutta ei mitään katastrofeja.

Ensimmäisenä päivänä eli perjantaina hyppäsin Mintulla vain pikku luokan 100cm. Tuo luokka osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi, sillä Minttu oli todella jännittynyt. Se ei olisi mennyt kentän yhteen reunaan lainkaan, mistä johtuen saimmekin yhden kiellon. Kiellon jälkeen jatkoin rauhassa ja tein todella isot tiet esteeltä toiselle, jotta kerkesin saamaan asiat kuntoon aina ennen seuraavaa estettä. Tästä johtuen 9vp ylitetystä enimmäisajasta.

Muut hevoset, eli Karkki, Kare ja Riia hyppäsivät 110cm. Kaikki hevoset hyppäsivät hyvin vaikka olivatkin lievästi keskittymiskyvyttömiä. Sain kaikilla kolmella yhden pudotuksen uusinnassa, mikä ei sinänsä edes harmittanut sillä olin päättänyt mennä ensimmäisen päivän täysin harjoitusmielessä.
Alunperin Mintun oli tarkoitus lauantaina hypätä pelkkä 110cm, mutta perjantain jännittyneisyydestä johtuen lisäsin sen myös 100cm luokkaan. Minttu oli lauantaina jo parempi, mutta edelleen hieman spooky, mistä johtuen saimmekin molemmilla radoilla yhden pudotuksen. Oli siis todella hyvä ratkaisu lisätä sille luokka lauantaille.
Muut kolme hevosta hyppäsivät 120cm aikaluokan. Riia oli lauantaina paljon vahvempi ja hankalampi kuin perjantaina. Se juoksi melko paljon esteille, mistä johtuen saimmekin yhden pudotuksen. Karkki hyppäsi todella hyvin ja rennosti saaden yhden harmittavan pudotuksen. Kare sen sijaan oli todella tarkka ja napakka ja hyppäsi hienon 0vp sijoittuen 4.! Olen niin fiiliksissä tuosta hevosesta nyt kun se on viimein alkanut myös kisoissa hyppäämään noin hyvin.Sunnuntaina Minttu oli viimein päässyt yli jännittyneisyydestään ja kyttäilystä. Se hyppäsi hyvän 0vp tuloksen avoimessa 110cm luokassa sijoittuen 5. Karkilla jatkoin myös sunnuntaina yhden puomin linjaa 120cm luokassa. Olin itse huolimaton yhdelle pystylle ja kyllähän se kostautui.
Kare hyppäsi 130cm super hyvin saaden kylläkin kaksi turhaa pudotusta. Toinen pudotus tuli kolmoissarjan c-osalla missä sen voima ei riittänyt lyhentymään aivan tarpeeksi. Toinen pudotus oli täysin kuskin piikkiin menevä okserin etupuomi viimeiseltä esteeltä. En saanut pidätettä tarpeeksi aikaisin läpi, joten jäin riitelemään liian pitkään. Näistä kuitenkin oppii ja ensi kisoissa en toivottavasti tee samoja virheitä! Riia lähti jo lauantaina kotiin joten sillä en enään sunnuntaina hypännyt. Nyt se siirtyy takaisin omistajansa satulan alle ja toivotaan että heidän yhteistyö alkaisi jälleen sujumaan. :)Niin kuin jotkut ovatkin varmasti jo instagramin puolelta huomanneet, Tobima on palannut tiimiimme jälleen puolentoista vuoden jälkeen! Viikon verran olen sitä ehtinyt ratsastamaan ja pikku hiljaa sieltä alkaa jälleen kuoriutumaan se vanha tuttu Topsu. Tarkoitus olisi sen kanssa aloittaa kisakautta Korpikylästä muutaman viikon kuluttua. Sitä ennen hypätään vielä muiden hevosten kanssa Hyvinkään Riders Inn:ssä tänä viikonloppuna. Toistan itseäni ties kuinka monetta kertaa, mutta olen vain niin innoissani tulevasta kesästä näiden kaikkien huippu kivojen hevosten kanssa! En voisi olla kiitollisempi kaikille hevosenomistajille ketkä mahdollistavat tämänkin kilpailukauden antamalla hevosiaan käyttööni!

//Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti