19. huhtikuuta 2018

19. Rankka mutta sitäkin antoisampi viikonloppu, osa 2



Heippa taas!

Tässä postauksessa tulen siis kertomaan valmennuksen toisesta päivästä eli sunnuntaista. Ajattelin että on kivempi kirjoittaa kaksi yksityiskohtaisempaa postausta kuin yksi todella ympäripyöreä, sillä kukaan ei olisi jaksanut lukea yksityiskohtaisesti kirjoitettua kilometripostausta molemmista päivistä. :'D

Sunnuntaina minulla olikin hieman aikasempi herätys sillä valmennusryhmiä oli vain neljä ja minulla oli viisi hevosta hypättävänä. Menimme siis ensimmäisen hevoseni jo ennen ensimmäistä ryhmää niin että olin verytellyt valmiiksi klo 7.30. Sunnuntaina oli vuorossa rataharjoitus joka koostui 11:sta esteestä joista yksi oli kolmoissarja.
Menin ensimmäisenä hevosena Kertun. Teimme ensin veryttelyhyppyinä yksittäistä pikkupystyä lähestymispuomin kanssa ravista ja laukasta. Tämän jälkeen hyppäsimme vielä yksittäistä pystyä ja okseria, jonka jälkeen teimme koko radan kaksi kertaa. Pikku-Kerttu suoritti kaikki tehtävät oikein hienosti vaikka oli vesimatot ja kaikki ja vaikka se näkikin kolmoissarjan ehkä ensimmäistä kertaa elämässään.

Seuraavana vuorossa oli Riia. Riian ryhmän kanssa veryttelimme samalla tavalla kuin Kertun kanssa, paitsi ennen hyppyjä teimme hieman avotaivutusta uralla molempiin suuntiin ravissa ja laukassa. Riia oli melko vahva ja vireä, mutta silti jäi todella hyvä fiilis senkin kanssa. En siis ollut ennen valmennusta hypännyt sillä kunnon rataa vielä kertaakaan, joten kyllähän säädöt vielä hieman hukassa olivat.



Päivän kolmantena hevosena menin Mintulla. Minttu oli varsinkin veryttelyssä super kivan tuntuinen ratsastaa. Se oli rento ja liikkui hyvin pyöreänä. Se teki myös todella hyviä hyppyjä veryttelyssä. Hyppäsin Mintulla reilu 110cm radan. Se hyppäsi myös radan hyvin. Siinä se kuitenkin vielä ajoittain hieman jännittyy, jolloin hyppy ei ole yhtä hyvä kuin veryttelyssä.



Toiseksi viimeisenä vuorossa oli Karkki. Karkin kanssa sileän veryttely oli kaikista vaikein osuus sillä sen sileän ratsastettavuus ei ole vielä kovin hyvä. Asiat kuitenkin helpottivat kun aloimme hyppäämään. :'D Hyppäsin Karkilla n. 120cm radan ja se hyppäsi todella hyvin. En uskoisi että olen ratsastanut sitä vasta muutaman viikon sillä minun on jotenkin todella helppo ratsastaa sillä, vaikka se onkin todella herkkä hevonen. Syy siihen miksi tykkään siitä niin paljon voi myös olla se että huomaan sen hypystä heti jos en ole ratsastanut lähes täydellisesti, sillä se reagoi aivan kaikkeen.



Viimeisenä hevosena oli vuorossa Kare. Kare oli paljon parempi ratsastaa kuin lauantaina. Se oli paljon keskittyneempi eikä enään juossut. Se hyppäsi varsinkin veryttelyssä todella hyvin! Teki napakoita, rauhallisia pyöreitä hyppyjä. Radalla hyppy vielä ajoittain kärsii siitä kun täytyy laukata paljon enemmän, mutta nyt se kyllä yllätti minutkin siitä miten hyvin hyppäsi. Esteet olivat kuitenkin 125-135cm ja Kare ei ollut siltikään oikeastaan ollenkaan puomeissa kiinni. Se hyppäsi oikeastaan paljon paremmin kun esteet olivat oikeasti jo aika isoja.



Kaiken kaikkiaan siis todella hyvä valmennus viikonloppu takana. Paljon uusia pikkujuttuja opittuna ja istuinluut kipeämpänä kuin varmaan koskaan on hyvä jatkaa treenejä itsekseen kohti pian alkavaa ulkokautta. Innolla odotan heinäkuuta jolloin saamme Tedin jälleen Virroille!

©Venla Kaleva

©Venla Kaleva
Tulevana sunnuntaina kilpaillaan Tampereella kevään viimeisissä hallikilpailuissa. Hevosista mukaan on lähdössä Kare, Karkki, Minttu ja Riia. Ensi viikolla pääsemme toivottavasti avaamaan ulkokisakauden Alahärmän Powerparkista. Kotona emme ole vielä ulkokentälle päässeet, mutta onneksi ilmat ovat nyt hieman lämmenneet joten toivottavasti parin viikon sisään saataisiin kenttäkin ratsastuskuntoon.

//Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti