20. joulukuuta 2017

2. Arkea tallilla



Moikka!

Tässä postauksessa ajattelin kertoa tarkemmin mitä arkeeni WG stablesin ratsastajana oikein kuuluu. Arki tallillahan ei nimittäin ole pelkkää ratsastusta, vaikka työnimikkeeni onkin ratsastaja.

Aamu alkaa päivästä riippuen joko klo 7.00 tai 8.00. Aloitusaika vaihtelee sen mukaan oljitetaanko karsinoita vai ei. Normaalisti oljituspäiviä ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Työt alkavat hevosten aamuruokinnalla ja karsinoiden siivouksella. Nämä hommat teemme aina yhdessä hevosenhoitajamme Suvin kanssa. Karsinoiden siivouksen jälkeen laitamme vielä ensimmäiset viisi hevosta tarhoihin, jonka jälkeen minä yleensä aloitan päivän ratsastukset.


Pyrin siihen että olisin ensimmäisen hevosen kanssa maneesissa viimeistään klo 9.30. Päivän aikana ratsastan keskimäärin kuusi hevosta. Määrä kuitenkin vaihtelee päivien mukaan, joskus hevosia on neljä, joskus kahdeksan. Joinain päivinä saatan myös juoksuttaa osaa hevosista, mutta yleensä juoksutuksesta vastaa Suvi, sillä se ei kuulu lempparihommiini. :D

Varustan hevoset lähes poikkeuksetta itse, joten myös edellisen hevosen pois laittaminen ja seuraavan varustaminen vievät oman aikansa. On ihanaa luksusta jos välillä Suvi on ehtinyt laittaa myös minulle seuraavan hevosen valmiiksi ja ottaa edellisen pois.

Ratsastan yhdellä hevosella keskimäärin 45min alku- ja loppukäynteineen. Koska lähes kaikki ratsastettavistani ovat nuoria, 3-6v. hevosia, on mielestäni reilumpaa niitä kohtaan tehdä töitä sen aikaa kun ne kunnolla jaksavat tehdä.



Iltapäivällä kun kaikki hevoset on liikutettu teemme Suvin kanssa yhdessä "loppuhommat". Eli putsaamme päivän aikana käytetyt varusteet, laitamme ne paikoilleen, otamme toisessa vuorossa ulkona olevat hevoset sisälle, annamme iltapäivä mashit ja lakaisemme lattiat. Yleensä päivä päättyy klo 16.00-16.30.

Tämän lisäksi jos joinain päivinä minulla on sopivasti aikaa teen myös muitakin hommia. Esimerkiksi ruokin hevoset aamupäivällä, vaihdan hevosia tarhoihin, klippaan... Hommathan eivät tallilla tunnetusti lopu kesken!

Tälläinen on siis minun "normaali" työpäiväni. Lisäksi noin kolmena iltana viikossa on minun iltatallivuoroni, jolloin käyn iltaruokkimassa hevoset klo 20 aikoihin.

kuvat ©Heidi Lammi
//Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti