31. joulukuuta 2017

4. Vuosi 2017 paketissa

©Hanna Heinonen


Hyvää Uutta Vuotta!

Nyt olisi taas aika kurkistaa mitä mennyt vuosi on oikein pitänyt sisällään. Paljon on ehtinyt tapahtua vaikka tuntuukin että päivät ovat vain rullanneet toiseen tallilla töitä tehden ja ratsastaen enemmän kuin koskaan. 
Vuosi aloitettiin suorittamalla lukio loppuun tavoitteena saada lakki päähän kesäkuun alussa. Toisin kuitenkin kävi ja lakki jäi viime keväänä saamatta. Nyt on kuitenkin kaikki hommat tehty ja minusta tuli kuin tulikin ylioppilas 2017, vaikka juhlat pidetäänkin vasta keväällä. 

Huhtikuussa tein myös tähän astisen elämäni isoimman päätöksen muuttamalla Kemiöön unelmieni perässä. Niin kuin instagram-päivityksessä sanoinkin on tämä vuosi tuonut tullessaan vähän menestystä mutta sitäkin enemmän epätoivon hetkiä. 
Heti alkukaudesta putosin kisoissa todella pahasti, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Heinäkuussa kun putosin uudelleen, ei ollutkaan enään ihan niin paljon tuuria matkassa. Solisluun pää irtosi paikoiltaan ja sitä paranneltiin kolmisen viikkoa täydessä urheilukiellossa. Onni kuitenkin siinäkin onnettomuudessa että olkapää sinänsä on ehjä, vaikka ei siitä entisen laista koskaan kuitenkaan tule löystyneiden nivelsiteiden vuoksi. 

tässä rytäkässä solisluu irtosi :D  ©Tanja Ukkonen

Välillä on myös tuntunut että koko oma ratsastukseni on ollut täysin sekaisin. Fiilis on puuttunut ja varsinkin etäisyydet ovat olleet hukassa. Jopa minä olen ollut turhautunut ja motivaatio on ajoittain ollut hukassa. Mutta ei lannistuta! 
Paljon on myös opittu, ja juuri sen vuoksi fiilis onkin kärsinyt. Nyt tuntuu että homma alkaa pikku hiljaa olemaan taas hanskassa ja itsevarmuus on alkanut palautumaan. Olen kuitenkin erittäin kiitollinen kaikesta mitä vuosi 2017 toi tullessaan, sillä se on kasvattanut minua niin ihmisenä kuin ratsastajana.

Jossain vaiheessa myös tuntui että en ole kilpaillut kaudella 2017 lainkaan, mutta sitten katsoin kipaa todeten että ehkä 74 starttia alue- ja kansallisella tasolla kauden aikana ei olekkaan niin "lainkaan". Mutta onhan se toki puolet vähemmän kuin monina aikaisempina vuosina. 

Vaikka huimaa menestystä ei olekkaan tullut ovat kaikki hevoset kehittyneet huimasti. Päälimmäisenä Daltreyn nousu 130cm tasolle, toivottavasti ensi kaudella noustaan 135cm tasolle! Myös kaikki WG-stablesin nuoret ovat tehneet hienoa työtä koko syksyn. Heinäkuussa aloitettiin harjoituskisoista 70cm tasolta ja marraskuussa hypättiin 0/0 tulosta alue 90cm tasolla. 

Alku syksystä 2017 sanottiin myös Evitalle heipat sen muuttaessa opettamaan uutta ratsastajaa esteratsastuksen maailmaa. Evitan menoa voi seurata täältä! Näillä näkymin ensi kaudella on käytössä ainakin kolme hevosta; vanhat tutut ruunat LRK Ekyriels ja Daltrey sekä myös uusi tuttavuus 6-vuotias Chamint. Totta kai toivon että jostain ilmaantuisi vielä muutama kilpakumppani, mutta aika näyttää. Innolla odotan mitä vuosi 2018 tuo tullessaan!

©Hanna Heinonen

// Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti