5. helmikuuta 2018

9. Ratatreenit Lehtimäellä



Heippa hei!

Perjantaina oltiin molempien heppojen, Ekin ja Mintun kanssa Lehtimäellä tekemässä ratatreeniä. Äitillä oli samalla valmennukset, joten hyppäsin valmennusryhmien mukana. Lehtimäki on mielestäni tosi hyvä paikka käydä hyppäämässä, sillä sinne ei aja meiltä kotoa kauhean kauaa ja siellä on tosi laaja estekalusto erilaisine portteineen ja laatikoineen. Lehtimäen halli on myös hieman isompi kuin meillä kotona, joten siellä mahtuu harjoittelemaan myös sellaisia, esimerkiksi linjoja mitä meidän kotimaneesiin ei mahdu rakentamaan. Mielestäni on hyvä käydä muutamia kertoja hyppäämässä jossain vieraassa paikassa ennen kisakauden alkua, sillä vieraassa paikassa usein huomaa monia juttuja mitä kotona ei niin helposti. Tähän vaikuttaa se, että hevoset ovat usein hieman jännittyneitä uudessa paikassa ja jotkut taas ovat todella villejä muutaman kuukauden kotona olon jälkeen.

Tarkoituksenamme oli siis tehdä rataharjoitusta molemmilla hevosilla. Emme hypänneet kovin isoa, sillä kummallakin hevosella on hieman huono hyppykunto tällä hetkellä. Halusin keskittyä siihen että hevoset ovat hyvin avuilla ja tasapainossa esteiden välissä, eivätkä juokse tehtävästä toiseen. Veryttelimme ensin kahdella kavaletilla, joiden yli teimme voltteja ja katsoimme että hevoset ovat hyvin apujen välissä. Sen jälkeen teimme pienillä esteillä lyhyitä, 3-4 esteen pätkiä radasta. Lopuksi hyppäsimme koko kymmenen esteen radan kaksi kertaa. Ensin hieman pienempänä ja toisen kerran vähän isompana (n. 110cm).

Eki oli aluksi melko villi ja väijy, mutta parani loppua kohden. Varsinkin toinen rata oli sen kanssa jo todella hyvä. Se ei päässyt juoksemaan kuin muutamassa kohdassa vähän, ja sen kanssa sain tehtyä asiat esteiden välissä valmiiksi asti niin kuin halusinkin. Totta kai parannettavaa on aina, mutta olin todella tyytyväinen siihen missä sen kanssa mennään tällä hetkellä.

Mintun kanssa näkyy vielä yhteistyön lyhyys ja se että se ei ole vielä sileälläkään niin hyvin apujen välissä kuin Eki. Se pääsi vielä helposti hieman luistamaan kaarteissa sisäpohjetta vasten ja pitenemään ja tulemaan vahvaksi loppurataa kohden. Sen kanssa pitää tehdä nyt paljon puomi työskentelyä ja pikkuesteitä, jotta saan myös sen ratsastettavuuden esteiden välissä kuntoon.



Nyt ratatreenin jälkeen itselläni on taas aivan eri tavalla motivaatiota ratsastaa, kun tiedän missä kummankin hevosen kanssa mennään. Pidemmän radan hyppääminen muutaman kerran tässä vaiheessa vuotta on mielestäni erittäin hyvä tapa hieman tsekata sitä mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Kaikilla hevosillani alkaa nyt hyppykunnon nosto kuuri, eli luvassa on erilaisia jumppasarjoja vähintään kerran viikossa!

//Jenni



2 kommenttia:

  1. On ihan pakko tulla kommentoimaan! Ilolla seuraan sun ja heppojen treenejä. Ihailen sun päättäväisyyttä ja määrätietoisuutta ratsastajana. Teillä hevosista pidetään hyvin huolta. Toisin mielelläni Liekin ja Evitan sinne jos emme asuisi niin kaukana. Tsemppiä sulle kovasti ensi kauteen�� Terveisin Iitu

    VastaaPoista